Batterilagring

Varför du bör investera i batterilagring

Oberoende
Med ett batterilager kan du du dels lagra den egna solelen du producerar dagtid. På natten använder du den lagrade elen och är helt självförsörjande över dygnet. 

Backup/ödrift

Vid strömavbrott slutar ett “vanligt” solcellssystem att fungera. Med vår batterilösning kan du lägga till en full backupfunktion. Det innebär att du har ström som vanligt i huset, så länge solen skiner eller det finns ström i batteriet.

Maximal lönsamhet
Idag är det vanligt att man upplåter sitt batteri till såkallade stödtjänster eller “frekvensbalansering” Genom att “hyra ut sitt batteri kan man idag få en god avkastning för sitt batteri. Vi har idag många kunder som vi hjälpt med uppkoppling mot Checkwatt.

Checkwatt är ett av flera företag som hyr batterier av villaägare. Ett villabatteri tillsammans med Checkwatt är innebär en kort payoftid och god lönsamhet.

Framtidens smarta hem
Med ett eget batterilager har du tagit ännu ett steg mot framtidens smarta hem.
Känslan av att vara oberoende kan vara svår att sätta ett pris på. Vetskapen om att inte påverkas lika mycket av elpriser skapar en frihet för dig att leva som vanligt. Med ett batterilager kan du faktiskt använda tvättmaskinen utan att behöva tänka på att den vanliga elen är dyr just vid det ögonblicket.